SkriveCup-konkurrencen 2021/22

SkriveCup er en konkurrence i kreativ skrivning, som forsøger at tænke elevernes skabende evner og sproglige nysgerrighed ind i litteraturdidaktikken - og den daglige undervisning. Ideen er at styrke og udfordre det kunstnerisk skabende element i danskundervisningen - med afsæt i den litterære kernefaglighed.

Konkurrencen arbejder i krydsfeltet mellem remediering, innovation, kreativitet og klassisk dannelse, da det handler om at gentænke et eksisterende stykke dansk litteratur i en ny og kreativ form.

Meningen er at opmuntre elevernes skriveglæde, sprogfornemmelse og litterære analysearbejde gennem en didaktisk tilgang, der benytter sig af elevernes nysgerrighed og lyst til at lege med sproget og med litteraturens mange former.

Årets emne er MAD
Årets emne i SkriveCup er dansk, nordisk eller international litteratur før år 2000, der på den ene eller anden måde tematiserer emnet mad. Læs mere om emnet her på skrivecup.dk

Tilmelding til SkriveCup-konkurrencen 2021/22
Meld din skole til SkriveCup og angiv hvor mange klasser der er med. Eleverne kan deltage som enkeltperson eller som gruppe. 
Prisen for at deltage er kr. 1.000,00  pr. skole, som betales til Dansklærerforeningen. 
GÅ TIL TILMELDING (Link følger)

Deadline for tilmelding til SkriveCup er den 7. januar 2022.

Se SkriveCups hjemmeside for flere informationer: www.skrivecup.dk

Kontaktperson
Nynke Birgitte Genee, Roskilde Gymnasium, rgng@roskilde-gym.dk


Se også kurset Workshop: Skrivecup 2020/21 og kreativ skrivning
For dansklærere på hf, stx, hhx og htx, der påtænker at deltage i SkriveCup eller har brug for inspiration til arbejdet med kreativ skrivning.