SkriveCup Konkurrencen 2022/2023

SkriveCup Konkurrencen 2022/2023

Forside / Kurser og aktiviteter / Aktivitetskalender / SkriveCup Konkurrencen 2022/2023
Tilbage

SkriveCup Konkurrencen 2022/2023

SkriveCup er en konkurrence i kreativ skrivning, som forsøger at tænke elevernes skabende evner og sproglige nysgerrighed ind i litteraturdidaktikken – og den daglige undervisning. Ideen er at styrke og udfordre det kunstnerisk skabende element i danskundervisningen – med afsæt i den litterære kernefaglighed.

Konkurrencen arbejder i krydsfeltet mellem remediering, innovation, kreativitet og klassisk dannelse, da det handler om at gentænke et eksisterende stykke dansk litteratur i en ny og kreativ form.

Meningen er at opmuntre elevernes skriveglæde, sprogfornemmelse og litterære analysearbejde gennem en didaktisk tilgang, der benytter sig af elevernes nysgerrighed og lyst til at lege med sproget og med litteraturens mange former.

Årets emne er: Lyset og mørket
Årets emne i SkriveCup er dansk, nordisk eller international litteratur fra før år 2000, der på den ene eller anden måde tematiserer emnet lyset og mørket. Læs mere her: skrivecup.dk/for-elever-årets-emne

Konkurencens forløb
Juni: Offentliggørelse af årets emne på hjemmesiden:skrivecup.dk
Efterår: Tilmelding af skoler
December-april: Projektforløb på skolerne: Evt. inspirationsdag som optakt, forløb i de enkelte klasser med klassefinaler.
April: Skolefinaler. (I januar udmeldes det, hvilke skoler der evt. skal samarbejde om at udvælge en landsfinalist).
Maj: Landsfinale 2023. Tid og sted følger.