Spot på kortprosa

Spot på kortprosa

Sæt spor
Af Marianne Hundebøl og Birgitte Therkildsen
ISBN: 
9788779968868
Målgruppe: 
7.-10. klasse

Sæt spor. Spot på kortprosa er målrettet 7.-10. klasse og sætter fokus på elevernes litterære kompetencer og deres bevidsthed om genrens betydning i både deres skrive- og analysearbejde.

Levering 1-3 dage
Kr. 179,00
Medlemspris: Kr. 134,25 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Anmeldelser

Webmateriale

Sæt spor. Spot på kortprosa er målrettet 7.-10. klasse og sætter fokus på elevernes litterære kompetencer og deres bevidsthed om genrens betydning i såvel deres skriveopgaver som i deres tekst- og fortolkningsarbejde. Eleverne skal lære om genren og anvende deres viden i et fokuseret arbejde med at analysere, fortolke, vurdere, perspektivere og præsentere forskellige kortprosatekster. Ligeledes skal de arbejde med at imitere kortprosatekster, afprøve forskellige måder at søge inspiration til at skrive egne tekster på, samt skrive og give hinanden respons på kortprosatekster. I det sidste kapitel er der fokus på kortprosagenren ved den skriftlige og den mundtlige prøve.

Alle kapitler indledes med et overordnet mål, som eleverne afslutningsvist skal vurdere, hvor tæt de er kommet på.

I Sæt spor. Spot på kortprosa indgår et stort og varieret udvalg af kortprosatekster samt en række andre tekster og udtryk, som inddrages i analyse- og skriveaktiviteter. Desuden indgår en helt nyskrevet kortprosatekst af Mette Hegnhøj.

Se uddrag fra bogen.

Se "Gennem Rosenborg Have" af Herman Bang

ISBN: 
9788779968868
Antal sider: 
88
Årstal: 
2017
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
UDSKOLING
Vægt: 
0.28
Anmeldelser: 

”Det er en fornøjelse at læse denne indføring i kortprosagenren som er målrettet 7.-10. klassetrin. 
… med denne bog er kortprosagenren godt dækket ind, og jeg tror, at den også vil sætte tydelige spor langt ind i de andre af danskfagets genrer.
Bogen kan ubetinget anbefales.”

(Læsepædagogen.dk, nr. 5, november 2017. Af Berit Rye Windfeld) Læs hele anmeldelsen (pdf)

 

"Kortprosa bliver meget nemmere at have med at gøre med dette materiale."
"... Sæt spor – Spot på kortprosa" er præcis og instruktiv – det er som at blive taget ved hånden af en venlig, men tydelig dansklærer/kollega, der vil en det allerbedste, både når det drejer sig om eleverne og de lærere, der vælger at bruge undervisningsmaterialet. Eleverne aktiveres på fine måder, både alene, to og to, i grupper og fælles, hvori dansklæreren er i fokus, og der er masser af aktiviteter at arbejde med igennem hele undervisningsmaterialet. Flot arbejde!”

(Folkeskolen.dk, 22. august 2017. Af Bent Rasmussen) Læs hele anmeldelsen på folkeskolen.dk