Sproget arbejder

Sproget arbejder

Af Birgitte Darger, Kasper Lezuik Hansen og Christian Kock
ISBN: 
9788761660503
Målgruppe: 
stx
hf
hhx
htx og eux

Aktuelle og spændende sproglige temaer.

Levering 1-3 dage
Kr. 164,00
Medlemspris: Kr. 123,00 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Anmeldelser

Sproget arbejder præsenterer fire aktuelle og spændende sproglige temaer som sættes ind i deres samfundsmæssige og historiske sammenhænge:

1. Politik og sport 
2. Den nøgne sandhed 
3. Fra brev til blog 
4. Sproget på sort arbejde

Udgangspunktet for det sproglige arbejde er vedkommende og nærværende sproglige temaer der analyseres vha. relevant sprogteori om eksempelvis kognitiv semantik og diskursanalyse.

Hvert kapitel indledes med en forundring over en problemstilling, så følger introduktion til en sprogteoretisk indfaldsvinkel og et begrebsapparat som bruges til at behandle og besvare problemstillingen. Herefter følger en eller flere eksemplariske analyser så man kan se, hvad man skal gøre i praksis. Undervejs i kapitlet er der indlagt en række mindre øvelser som skal øve læseren i enkeltdelene af analysen.

Sidst i hvert kapitel er der indlagt større øvelser. Det er hele tekster og tilhørende problemformuleringer som lægger op til udførlige analyser.

Ud fra arbejdet med udgivelsens temaer bliver eleverne bl.a. i stand til at undersøge kønskonstruktioner i sproget og sammenligne tekster, sprogbrug og genrer i et historisk perspektiv.


Udgivet af Dansklærerforeningens Forlag/Systime.

ISBN: 
9788761660503
Antal sider: 
160
Årstal: 
2015
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag/Systime
Uddannelse
STX
HF
HHX
HTX
Vægt: 
0.32
Anmeldelser: 


"Sproget arbejder er skrevet i et tilgængeligt sprog, der samles op i små begrebsbokse – og pludselig er f.eks. poststrukturalismen ikke så vanvittigt svær at forstå (eller at skulle forklare …) – det er tydeligt, at bogen ikke henvender sig til en bestemt elevtype, men virkelig gerne vil tale med dem alle, og det er også en del af dens sympatiske styrke."
(Dansknoter 2/2018, juni 2018. Af Cathrine Rygaard Rasch, lektor på Gladsaxe Gymnasium)
Læs hele anmeldelsen (pdf)