St. St. Blicher - en kanonforfatter

St. St. Blicher - en kanonforfatter

Af Thorkild Borup-Jensen
ISBN: 
9788779965256
Målgruppe: 
7.-10. klasse
stx
hf
hhx
htx og eux

Bogen præsenterer i ord og billeder forfatteren og hans forfatterskab.

Levering 1-3 dage
Kr. 149,00
Medlemspris: Kr. 111,75 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Ekstramateriale

I Dansklærerforeningens kanonserie introducerer Thorkild Borup Jensen samtlige kanonforfattere, og med denne udgivelse er turen kommet til Steen Steensen Blicher. Ad fire forskellige veje, der kan følges uafhængigt af hinanden, indkredses personen Blicher og hans forfatterskab. Det sker først ud fra Blichers tætte tilknytning til hjemstavnen, det midtjyske hedelandskab.

Dernæst gives der et signalement af Blichers omfattende dobbeltgængeri. Forfatteren spalter sig undertiden ud i to personer. 'Per Spillemand' kalder han sit andet jeg, som er en snakkesageligog indbildsk person, der bærer sig temmelig klodset ad. Måske er spaltningen et led i forfatterens selvopgør, for Blichers fortællere i novellerne er tit tvetydige og vaklende i deres holdning til begivenhederne. Disse upålidelige fortællere er en indirekte opfordring til læserens egen aktive opmærksomhed: Hvad er sandheden om det her?

Derefter opsøges gennemgående temaer i forfatterskabet. Ét er kærlighedens magt, et andet den nedbrydning, som tiden fører med sig. Til sidst beskrives Blichers mange projekter. På flere måder ville han en folkelig vækkelse og samling. Som skribent gik en af hans indsatser ud på at skabe et modstykke til alt københavneriet. Også Blichers store betydning for den senere og nutidige digtning belyses.

Fremstillingen ledsages af talrige illustrationer, der sammen med billedteksterne udgør en væsentlig del af signalementet
 
St. St. Blicher – En kanonforfatter
indgår i serien Kanonforfattere, der præsenterer alle 14 kanonforfattere.

ISBN: 
9788779965256
Antal sider: 
72
Årstal: 
2011
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
UDSKOLING
STX
HF
HHX
HTX
Vægt: 
0.48

Find inspiration til arbejdet med dansk litteraturs kanon
dansklf.dk/kanonarbejde kan du finde eksempler på konkrete faglige forløb til forskellige årgange, faglige artikler, eksempler på udgivelser og oversigter. Brug ideerne direkte eller som afsæt for dine egne forløb.