Stillege. Træn din personlige stemme

Stillege. Træn din personlige stemme

Af Lars Stubbe Arndal
ISBN: 
9788772111568
Målgruppe: 
stx
hf
hhx
htx
eux

Stillege. Træn din personlige stemme hjælper elever i gymnasiet til at udvikle deres personlige stemme og skrivestil. Gennem kreative skriveøvelser trænes eleverne i at anvende stilistiske virkemidler og træffe bevidste sproglige valg.

Levering 1-3 dage
Kr. 179,00
Medlemspris: Kr. 134,25 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Stillege. Træn din personlige stemme hjælper eleverne i gymnasiets skriveundervisning til at udvikle deres personlige stemme og stil. Gennem kreative skriveøvelser trænes eleverne i at anvende forskellige stilistiske virkemidler og træffe bevidste sproglige valg i forhold til kommunikationssituationen.

Bogen har en udpræget legende tilgang til skrivning: Der er metaformaskiner, nyordskonkurrencer, lyddigte og mange andre forslag til lege med sprogets elastiske muligheder. Legene ligger i forlængelse af korte forklarende afsnit om centrale sproglige virkemidler, som er med til at give tekster stilistisk særpræg.

Samtidig har bogen en antologidel med eksempler på, hvordan forfattere som Peer Hultberg, Helle Helle, Henrik Pontoppidan m.fl. bruger sprogets spændvidde. I flere af skriveøvelserne og -legene skal eleverne således forholde sig analytisk til tekster og bruge etablerede forfatterstemmer som forbilleder for det produktive arbejde med deres egen skrift. Bogen giver også et direkte kig ind i forfatterens værksted, som demonstrerer, at selv fx H. C. Andersen til det sidste ændrede sine tekster for at ramme det helt rigtige udtryk.

I bogens sidste kapitler er der specifikt fokus på genrerne til den skriftlige prøve i dansk på STX. Her er det bogens didaktiske grundtanke, at variationsmulighederne inden for de enkelte prøvegenrer er store, og at eleverne bliver bedre skribenter af at lege med tekstens syntaks, billeddannelser, lydlige elementer og meget andet, når de skriver. Elevernes viden om de enkelte genrers træk suppleres derfor med en bevidsthed om, hvordan der kan varieres stilmæssigt inden for genrerne.

Se uddrag fra bogen.

ISBN: 
9788772111568
Antal sider: 
148
Årstal: 
2020
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
STX
HF
HHX
HTX
Vægt: 
0.35