Takter til tiden

Takter til tiden

Politiske sange i det 20. og 21. århundrede
Af Mikkel Guldhammer Sparsø og Mads Rangvid
ISBN: 
9788779969964
Målgruppe: 
stx
hf
hhx
htx
eux

Takter til tiden byder op til fællessang. Med udgangspunkt i 34 politiske sangtekster forenes en oplevelsesorienteret undervisning med sproglig tekstanalyse og kulturhistorisk perspektiv. 

Levering 1-3 dage
Kr. 189,00
Medlemspris: Kr. 141,75 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Webmateriale

Sange lytter vi naturligvis til. Måske synger vi også med. Det giver en sanselig og følelsesmæssig nydelse. I danskfaget kan arbejdet med sangtekster derfor give en mere oplevelsesrig undervisning.

Takter til tiden præsenterer 34 sange, der brændende vil noget. Det er politiske, danske sange fra 1900-tallets begyndelse til i dag; fra “Jens Vejmand” til “Frit land”.

En samlet gennemgang af den politiske sangs historie giver overblik over sangenes historiske kontekst. Desuden er der korte introduktioner til hver enkelt sangtekst. Et udvalg af sangene er forsynet med noder og akkorder. For sange egner sig til fællessang.

I det analytiske arbejde med sangteksterne anlægger bogen danskfagets sproglige perspektiv. Bogen præsenterer derfor de nødvendige faglige begreber til analyse med fokus på det digteriske sprogs virkemidler.

Se uddrag fra Takter til tiden.
 

ISBN: 
9788779969964
Antal sider: 
172
Årstal: 
2017
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
STX
HF
HHX
HTX
Vægt: 
0.56

Link til Spotify-playliste med bogens sange​ (mange af sangene findes i forskellige versioner på YouTube, hvor man også vil kunne finde musikvideoer til de nyere sange).