Textlaboratoriet. Lærervejledning

Textlaboratoriet. Lærervejledning

Af Helle Munkholm Davidsen & Julie Püschl
ISBN: 
9788779968561
Målgruppe: 
7.-10. klasse

Textlaboratoriet. Lærervejledning er en teoretisk indføring i det fagdidaktiske grundlag bag elevbogen Textlaboratoriet. Bogen har desuden 30 kopiark og praktiske lister over ting, lærerne bør huske inden undervisningen starter, samt råd og vejledning til, hvordan undervisningen kan tilrettelægges.

Levering 1-3 dage
Kr. 419,00
Medlemspris: Kr. 314,25 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Det teoretiske afsnit i Textlaboratoriet. Lærervejedning belyser forfatternes udgangspunkt for at skrive bogen, og uddyber det didaktiske og faglige grundlag. De didaktiske afsnit byder både på overvejelser om, hvorfor vi skal arbejde med tekstanalyse i grundskolen og på praktiske tilgange. 

De faglige afsnit uddyber den teoretiske baggrund på en måde som forhåbentlig kan give lærerne et endnu bedre grundlag for at arbejde med tekstanalyse. Det er især den semiotiske tekstforståelse og de semiotiske begreber, som ligger bag bogen, som udfoldes.

Det er ikke meningen, at det faglige indhold, skal bruges direkte i forhold til eleverne. Hensigten er, at det skal skabe en faglig dybde for undervisningen, som gør det muligt at bruge bogen og vejlede eleverne på en mere fleksibel og beringende måde.

I bogen udfoldes en innovativ didatik i en række litteraturdidaktiske undervisningsforløb, hvor litteraturanalysen omsættes i skabelsen af nye multimodale tekstformer. Vi har fokus på produktionen af multimodale tekster, fordi det er en grundlæggende del af de unges hverdag at kommunikere i multimodale tekster. Den multimodale kommunikative virkelighed stiller desuden en række nye spørgsmål til danskfaget om de multimodale teksters genre, virkemidler og kommunikative aspekter, som netop litteraturanalysen faglige indhold kan danne grundlaget for.

Udover det teoretiske afsnit, indgår også praktiske lister over, hvad læreren skal huske af praktiske hjælpemidler inden undervisningen, samt vejleding til, hvordan undervisningen kan tilrettelægges. Derudover er der 30 kopiark vedlagt bagest i bogen, og på dansklf.dk/textlaboratoriet under fanen Webmateriale ligger links til det digitale eksempelmateriale tilknyttet bogen.

Se uddrag fra lærervejledningen.

ISBN: 
9788779968561
Antal sider: 
100
Årstal: 
2016
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
UDSKOLING
Vægt: 
0.40