Thomas Tukan. Lærervejledning

Thomas Tukan. Lærervejledning

Læs og skriv fagtekster i 1.-2. klasse
Af Joy Lieberkind
ISBN: 
9788772110523
Målgruppe: 
1.-2. klasse

Et fokuseret materiale om at læse og skrive fagtekster i 1.-2. klasse, inspireret af genrepædagogik og en funktionel tilgang til sprog- og tekstforståelse.

Levering 1-3 dage
Kr. 419,00
Medlemspris: Kr. 314,25 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Anmeldelser

Thomas er fløjet ind i en rude på skolen. Nu kan han ikke kan huske, hvem han er. Sammen med Thomas Tukan skal eleverne læse og skrive fagtekster. De skal hjælpe Thomas med at finde ud af, hvad han er for en fugl, hvor han kommer fra, hvad der sket ham, og hvordan han kan komme hjem igen.

Materialet præsenterer via rammefortællingen om Thomas eleverne for de fire teksttyper: Informerende tekster, berettende tekster, instruerende tekster og argumenterende tekster. Hver teksttype præsenteres kapitelvist, og opgaverne støtter eksemplarisk eleverne både i forhold til at læse og forstå fagtekster og i forhold til at opbygge og formulere egne fagtekster.

Opbygningen af elevbogen og opgavetilgangen er inspireret af genrepædagogikken og en funktionel tilgang til sprog- og tekstforståelse. Teksteksemplerne er udvalgt fra både danskfaget, andre skolefag og fra elevernes hverdag.

Materialet består af:

  • En elevbog, hvori eleverne møder tukanen Thomas i en rammefortælling, der løbende lægger op til elevernes arbejde med at læse, tale om, undersøge og skrive fagtekster.
  • En lærervejledning med en introduktion til arbejdet med at læse og skrive fagtekster i de første skoleår samt kapitelvejledning og kopiark.
  • Et plakatsæt med fem plakater af materialets fire teksttyper og tilhørende modeller, tørresnoren, tidslinjen, trappen og raketten, samt en oversigt over alle fire teksttyper. 


Materialet er en del af serien om faglig læsning og skrivning og knytter sig således til materialerne Fang en fagtekst. Læs og skriv fagtekster i 3.-4. klasse og Fagtekster fanger. Læs og skriv fagtekster i 5.-6. klasse. Alle tre materialer kan anvendes uafhængigt af hinanden, da de hver især giver en grundig indføring i faglig læsning og skrivning.

Se uddrag fra elevbogen.

ISBN: 
9788772110523
Antal sider: 
88
Årstal: 
2018
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
INDSKOLING
Vægt: 
0.36
Anmeldelser: 

"Når der skal arbejdes med fagtekster i 1.-2. klasse, kan det være svært at samle alle om den samme tekst, at få skabt et fælles grundlag for at samtale, læse og undersøge og selv kaste sig ud i at skrive en fagtekst. Med Thomas Tukan og universet, der skabes her, gøres tilgangen til fagtekster lettere."
(Læsepædagogen nr. 2/2019. Af Birgitte Looff Schmidt) ► Læs hele anmeldelsen (pdf)