DANSK 2/2025 – Mærk suset af dansk

I dette nummer mærker du selve suset af dansk ...

Vi har nemlig samlet et temanummer, der opsummerer indholdet på kursusrækken, Mærk suset af dansk, som Dansklærerforeningen var med at afvikle sammen med Danmarks Lærerforening og CFU’erne. Op mod 1.000 dansklærere deltog i de landsdækkende kurser i løbet af 2024 og 2025, og det var den daglige undervisning i folkeskolen, der var i fokus.

Bladet vil være delt op i hhv. indskoling, mellemtrin og udskoling. Derved er det nemt at orientere sig i indholdet, med det er også muligt at gå på opdagelse på de forskellige trin og undersøge, hvor danskfaget forgrener sig hen i øjeblikket.

Vi håber, du vil fordybe dig i de mange kreative og anderledes forlag til undervisning, og at de vil komme dig til glæde og gavn i din egen undervisning derude.

Rigtig god læselyst.

Se tidsskrift

DANSK 1/2025 – Dansklærerens rolle

I dette nummer sætter vi os i dansklærerens rolle. En rolle, der spænder vidt. Faktisk så vidt, at det ikke lader sig gøre at sammenfatte den kort. Som dansklærere er vi kulturskabere og kulturbærere. Vi er litteraturformidlere og tekstforfattere. Vi er oplæsere og omsorgspersoner. Vi er klasselærere, kontaktlærere og hovedlærere. Kort sagt: Vigtige og tilstedeværende voksne i børns liv.

Det er denne facetterede lærerrolle, vi har koncentreret os om i dette blad. Det første DANSK i 2025.

Dorte Karrebæks fugl på forsiden har fart på. Den er i bevægelse, og den holder den røde tråd i sit næb. Måske endda den faglige røde tråd?

Dansklærerens rolle er omskiftelig, fordi faget er omskifteligt. Det kræver varsomhed og vovemod at være dansklærer. Det kræver også, at vi indimellem tør sætte undervisningen mere fri og lege med kunsten og børnene. Små som store.

På læreruddannelsen oplever de danskstuderende et fag, der kan virke uudtømmeligt. Som kommende formidlere af dansk sprog, kultur og kulturhistorie er der meget, man skal lære udover de mange pædagogiske, almendidaktiske og fagdidaktiske teorier. Det runder vi også.

Vi håber, at du kan se dig selv som dansklærer i artiklernes indhold, og at artiklerne vil inspirere og pirre din indre læsehund.

 

Se tidsskrift

Information

Udgiver

DANSK udgives af Dansklærerforeningen med støtte fra Bladpuljen. Bladet udkommer fire gange årligt (marts, juni, oktober og december).

Oplag
DANSK har et oplag på ca. 3.500 og et årligt lBBY-særnummer på 600. Bladet udsendes til undervisere i dansk i grundskolen og på læreruddannelsen, og desuden abonnerer mange skoler og institutioner på bladet. 
ISSN

2446-1598 (online)

0108-3090 (trykt)


DANSK

DANSK

Teori og praksis i danskundervisningen

DANSK formidler aktuelt, fagligt stof og teorier samt praksisbaserede erfaringer, der kan bidrage til inspiration i den daglige danskundervisning i hele grundskolen. Bladet indeholder temaartikler, debat og seneste nyt om Dansklærerforeningens aktiviteter for grundskolelærere og lærerstuderende. Vi følger kontinuerligt den seneste forskning og holder vores læsere opdateret på de nyeste tendenser og strømninger indenfor danskfaget.

Med et medlemskab af Folkeskolesektionen eller Sektionen for læreruddannelse får du et gratis abonnement på DANSK.

Temaer og udgivelsesdatoer

Abonnement og løssalg

Indlæg

Annoncering i DANSK

Redaktionen

Følg os her
Dansklærerforeningens Forlag A/S CVR: 27 40 87 61 |
Dansklærerforeningen CVR: 13 61 25 28
© 2025 Dansklærerforeningen | All rights reserved Made by Improving