Dansknoter 1/2023 – Grønland i dansk – Dansk i Grønland

Kulturmøder, kolonisering og afkolonisering kaster lange skygger i historien og skaber grobund for problemstillinger i hele rigsfællesskabet i dag. Årets første nummer af Dansknoter ”Grønland i dansk – dansk i Grønland” tilbyder et sandt hav af muligheder for at arbejde med grønlandsk kultur, litteratur og historie. Der strømmer i disse år en bølge af nye bøger, film, tv-serier og kunst ud fra Grønland, og i danskfaget tilbyder alt dette nye materiale nye muligheder for forløb, samarbejde og fordybelse – med dette temanummer følger en stor opfordring til at bruge det grønlandske i dansk.

Rigtig god læselyst.

>Læs lederen i Dansknoter 1/2023 (pdf)

>Hør interviewet med Niviaq Korneliussen, Nordatlantens Brygge, 18/11 2022

Se tidsskrift

Information

UDGIVER
Dansknoter udgives af Dansklærerforeningen. Bladet udkommer fire gange årligt (marts, juni, oktober og december).
Oplag
Oplaget er ca. 3.000. DANSKNOTER udsendes til lærere i dansk på ungdomsuddannelserne, og desuden abonnerer mange skoler og institutioner på bladet.
ISSN
0107-1424
DANSKNOTER

DANSKNOTER

Fag- og kulturtidsskrift

DANSKNOTER er et fagtidsskrift for undervisere i de gymnasiale uddannelser samt et kulturtidsskrift hvor danskfaget og danskfagets placering i offentligheden er til diskussion og refleksion. Bladet kan tilbyde fagfællebedømmelse på artikler, hvis det ønskes. DANSKNOTER udgives af Dansklærerforeningen med støtte fra Bladpuljen. Bladets linje og sammensætningen af redaktionen sker i samarbejde mellem bestyrelserne for ungdomsuddannelserne. Bladets redaktion er frivillig og ulønnet og består af gymnasielærere.

Du kan søge efter artikler i arkivet:
>Se artikelarkiv.

Temaer og udgivelsesdatoer

Abonnement og løssalg

Indlæg

Redaktionen

Annoncering i DANSKNOTER

Artikelarkiv

Følg os her
Dansklærerforeningens Forlag A/S CVR: 27 40 87 61 |
Dansklærerforeningen CVR: 13 61 25 28
© 2023 Dansklærerforeningen | All rights reserved Made by Improving