DANSKNOTER 1/2024 – Ufint

Elevernes kulturforbrug får en æresplads i årets første nummer af Dansknoter, hvor vi fokuserer på en række genrer, som har stor appel hos den yngre generation, men som typisk – og urimeligvis – anses for ”ufine”, fx når bibliotekerne henviser dem til særlige genrereoler, der skiller dem fra den “almindelige” litteratur. Ud fra temaet ”ufint” belyser og problematiserer vi nogle smagshierarkier, som måske nok stadig fylder meget, men som forhåbentlig er under forandring.

God læselyst!

>Læs lederen i Dansknoter 1/2024 (pdf)

Se tidsskrift
DANSKNOTER

DANSKNOTER

Fag- og kulturtidsskrift

DANSKNOTER er et fagtidsskrift for undervisere i de gymnasiale uddannelser samt et kulturtidsskrift, hvor danskfaget og danskfagets placering i offentligheden er til diskussion og refleksion. Bladet kan tilbyde fagfællebedømmelse på artikler, hvis det ønskes. DANSKNOTERS linje og sammensætningen af redaktionen sker i samarbejde mellem bestyrelserne for ungdomsuddannelserne. Bladets redaktion er frivillig og ulønnet og består af gymnasielærere.

Du kan søge efter artikler i arkivet:
>Se artikelarkiv.

Information

Udgiver
DANSKNOTER udgives af Dansklærerforeningen med støtte fra Bladpuljen. Bladet udkommer fire gange årligt (marts, juni, september og december).
Oplag
DANSKNOTER har et oplag på ca. 3.000. Bladet udsendes til lærere i dansk på ungdomsuddannelserne, og desuden abonnerer mange skoler og institutioner på bladet.
ISSN
0107-1424
ARTIKELARKIV

ARTIKELARKIV

Søg efter artikler fra DANSKNOTER til din undervisning

Du kan finde og downloade artikler fra de seneste års DANSKNOTER. Måske ligger der noget aktuelt du kan bruge til undervisningen? Du kan søge på emneord, artikeltype og ord fra titlen.

Enkelte artikler ligger frit tilgængelig for alle, mens resten kræver, at man er logget ind som medlem af Dansklærerforeningen.

Gå til artikelarkivet

Temaer og udgivelsesdatoer

Abonnement og løssalg

Indlæg

Redaktionen

Annoncering i DANSKNOTER

Artikelarkiv

Følg os her
Dansklærerforeningens Forlag A/S CVR: 27 40 87 61 |
Dansklærerforeningen CVR: 13 61 25 28
© 2024 Dansklærerforeningen | All rights reserved Made by Improving