Dansknoter 4/2023 – Overgange

Årets sidste nummer af Dansknoter er dedikeret til årsmødet 2023 som havde temaet ”Overgange”. Vi har bidrag fra både foredrag og workshops, og det er i varierende grad temaet kommer til udtryk i de enkelte artikler, men det afspejler også et årsmøde hvor vi kom vidt omkring.

Som noget helt særligt er dette nummers Ny litteratur også koblet til årsmødet, idet Rakel Haslund-Gjerrild holdt et forrygende oplæg om sit arbejde med romanen Adam i Paradis på årsmødet. I sit essay her i bladet deler hun nogle af sine betragtninger om forholdet mellem menneske og natur, så måske er det en tekst du vil have med i dit næste klima-forløb?

God læselyst!

>Læs lederen i Dansknoter 4/2023 (pdf)

 

Se tidsskrift

Dansknoter 3/2023 – Dramatik

Vi har med dette nummer af Dansknoter dels forsøgt at inspirere til forskellige måder at arbejde med dramatik, og dels at give en føling med hvor dansk drama står for tiden. Håbet er at endnu flere klasser får gode oplevelser med skuespil i klasseværelserne og i teatrene landet over.

Rigtig god læselyst!

>Læs lederen i Dansknoter 3/2023 (pdf)

 

Se tidsskrift

Dansknoter 2/2023 – KLIMA NU!

Den store fortælling om verden af i dag er præget af sortsyn, krisebevidsthed og klimasorg. Det vidner måske om at det omsider er ved at dæmre at vi står over for store forandringer og adfærdsændringer. Som undervisere arbejder vi med en ungegeneration hvis mest akutte opgave bliver at redde menneskeheden. Intet mindre. Vigtige spørgsmål til os selv er lige nu hvordan vi som skolesystem, men også i vores fag, kan tackle unges klimabekymringer eller mangel på samme. Hvordan kan vi give dem viden om klima, bæredygtighed og natur og ruste dem til at handle med håb om en bedre fremtid med en bedre økobalance?

Dette nummer beskæftiger sig derfor med klima og natur i danskfaget.

Rigtig god læselyst.

>Læs lederen i Dansknoter 2/2023 (pdf)

Se tidsskrift

Dansknoter 1/2023 – Grønland i dansk – Dansk i Grønland

Kulturmøder, kolonisering og afkolonisering kaster lange skygger i historien og skaber grobund for problemstillinger i hele rigsfællesskabet i dag. Årets første nummer af Dansknoter ”Grønland i dansk – dansk i Grønland” tilbyder et sandt hav af muligheder for at arbejde med grønlandsk kultur, litteratur og historie. Der strømmer i disse år en bølge af nye bøger, film, tv-serier og kunst ud fra Grønland, og i danskfaget tilbyder alt dette nye materiale nye muligheder for forløb, samarbejde og fordybelse – med dette temanummer følger en stor opfordring til at bruge det grønlandske i dansk.

Rigtig god læselyst.

>Læs lederen i Dansknoter 1/2023 (pdf)

>Hør interviewet med Niviaq Korneliussen, Nordatlantens Brygge, 18/11 2022

Se tidsskrift
DANSKNOTER

DANSKNOTER

Fag- og kulturtidsskrift

DANSKNOTER er et fagtidsskrift for undervisere i de gymnasiale uddannelser samt et kulturtidsskrift, hvor danskfaget og danskfagets placering i offentligheden er til diskussion og refleksion. Bladet kan tilbyde fagfællebedømmelse på artikler, hvis det ønskes. DANSKNOTERS linje og sammensætningen af redaktionen sker i samarbejde mellem bestyrelserne for ungdomsuddannelserne. Bladets redaktion er frivillig og ulønnet og består af gymnasielærere.

Du kan søge efter artikler i arkivet:
>Se artikelarkiv.

Information

Udgiver
DANSKNOTER udgives af Dansklærerforeningen med støtte fra Bladpuljen. Bladet udkommer fire gange årligt (marts, juni, september og december).
Oplag
DANSKNOTER har et oplag på ca. 3.000. Bladet udsendes til lærere i dansk på ungdomsuddannelserne, og desuden abonnerer mange skoler og institutioner på bladet.
ISSN
0107-1424
ARTIKELARKIV

ARTIKELARKIV

Søg efter artikler fra DANSKNOTER til din undervisning

Du kan finde og downloade artikler fra de seneste års DANSKNOTER. Måske ligger der noget aktuelt du kan bruge til undervisningen? Du kan søge på emneord, artikeltype og ord fra titlen.

Enkelte artikler ligger frit tilgængelig for alle, mens resten kræver, at man er logget ind som medlem af Dansklærerforeningen.

Gå til artikelarkivet

Temaer og udgivelsesdatoer

Abonnement og løssalg

Indlæg

Redaktionen

Annoncering i DANSKNOTER

Artikelarkiv

Følg os her
Dansklærerforeningens Forlag A/S CVR: 27 40 87 61 |
Dansklærerforeningen CVR: 13 61 25 28
© 2024 Dansklærerforeningen | All rights reserved Made by Improving