Ud og stjæle erantis

Ud og stjæle erantis

Min historie
Af Mette Hegnhøj
ISBN: 
9788772111629
Målgruppe: 
4.-7. klasse

Ud og stjæle erantis er Mette Hegnhøjs fortælling om sin barndom i Thy i 1980’erne. Serien MIN HISTORIE er erindringer skrevet for børn og unge. Ud og stjæle erantis henvender sig til 4.-7. klasse.

Levering 1-3 dage
Kr. 169,00
Medlemspris: Kr. 126,75 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Anmeldelser

Ud og stjæle erantis er Mette Hegnhøjs fortælling om sin barndom i Thy i 1980’erne med bogbus, en høne uden hoved og erantisser i fuldt flor.

Det er sommeren 1989. I et villakvarter cykler den 12-årige Mette rundt i Greenpeacetrøje og andefødder og tænker på sin nære og fjerne fortid med marsgrønne underbukser, sumpskildpadder og syreregnen over de svenske skove. Det bliver en skelsættende sommer, hvor hun flyver alene til København og besøger sin penneveninde, som hun kun kender fra en bunke breve og tre fotos.

Serien MIN HISTORIE er erindringer skrevet for børn og unge. Ud og stjæle erantis henvender sig til 4.-7. klasse.

Se uddrag fra bogen.

ISBN: 
9788772111629
Antal sider: 
56
Årstal: 
2020
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
MELLEMTRIN
UDSKOLING
Vægt: 
0.31
Anmeldelser: 

"Layoutet og Klara Espersens illustrationer gør bogen meget indbydende og understøtter teksten på bedste (og ret original) vis. […] Mette Hegnhøj er vokset op i Thy i 80'erne. Hendes erindringsglimt har afsæt i begivenheder og hverdagshændelser fra sommerhalvåret 1989, hvor hun var 12 år. Forfatterens hukommelse for detaljer er eminent, og læserens forestillinger støttes yderligere af de collageagtige illustrationer bestående af både tegninger og fotos."
(Læsepædagogen 1/2021. Af Berit Rye Windfeld)


"[…] Ud og stjæle erantis viser, hvordan det er at være en sprød og lidt sær teenager med en mor, som opfører sig både modigt og pinligt ved sammen med datteren at stjæle erantis til eget forbrug. Den unge Mette vokser op i Thy, hvor hun blandt andet får fysiske og intellektuelle stimuli på sine cykelture til bogbussen.

[…] Som illustrator har Klara Espersen skabt en række digitale collager, hvor tekst, fotos og tegninger blandes, så de understøtter Mette Hegnhøjs associative skri. Der er fin balance mellem indholdets lethed og en nærmest poesibogsagtig stil, hvor de gule erantis og et par marsgrønne underbukser får samme opmærksomhed som Thisted-pigen og københavnerbiografen Palads. Midt i det hele findes den klaprende rejseskrivemaskine, som også leverer typografi til bogen."
(Weekendavisen, 19. februar 2021, Anna K. Skyggebjerg)


"[…] Bogen indgår i Dansklærerforeningens mangefacetterede serie ”Min historie” som er erindringer skrevet til børn og unge. Som flere af de andre bind i serien egner Mette Hegnhøjs Ud og stjæle erantis sig virkelig godt til et undersøgende arbejde af genren autofiktion, fortællerpositioner og selvfremstilling. Den vil være rigtig velegnet til dette arbejde, især på skolens mellemtrin, men vi andre kan sagtens læse med.
[…] Mette Hegnhøi demonstrer i Ud og stjæle erantis endnu engang, at hun behersker kunsten at skrive de skæve sider i tilværelsen poetisk frem.
[…] smukt illustreret af Klara Espersen med tegninger og collager, der sammen med Mette Hegnhøjs tekst sender læseren tilbage til 1989..."

(bogbotten.dk, 24. januar 2021. Af Søren Fanø)
Læs hele anmeldelsen på bogbotten.dk


"[…] En sød fortælling, som er god til litteraturarbejde. En tidslomme med pennevenner, hjemmesolarium og Eleva2ren i fjernsynet. Bogen er et lille kunstværk med collage-illustrationer.[…] Til alle PLC og større folkebiblioteker."

(DBC, Materialevurdering uge 51/2020. Af Henriette Camilla Jensen)