Ud og vende

Ud og vende

Frit for fantasi
Af Merete Pryds Helle
ISBN: 
9788779964921
Målgruppe: 
7.-10. klasse
stx
hf
hhx
htx og eux

I Ud og vende ser vi verden gennem den 15-årige jegfortæller Sofie. Hun er skilsmissebarn og lever et moderne familieliv med sammenbragte familier.

Levering 1-3 dage
Kr. 179,00
Medlemspris: Kr. 134,25 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Anmeldelser

Ekstramateriale

Moren er kæreste med kedelige Hans der bringer datteren Maja med ind i familien. Maja er jævnaldrende med Sofie og er møgirriterende. Hun smasker og snorker og spiller høj musik for at genere Sofie. Og så blander hun sig og sladrer om alt, også om Sofies kærester.

Faren er kæreste med Tilde som han også har to små tvillingedrenge med. Tilde er sød og engagerer sig i Sofie – i begyndelsen. Midt i virvaret prøver Sofie at ryge hash. Det føles dejligt når det hele bliver for meget på hjemmefronten. Men så kommer der et tidspunkt hvor hash ikke længere er tilstrækkeligt, og der skal stærkere sager til.

Ud og vende beskriver de knubs og skuffelser det giver at være teenager i en sammenbragt familie. Men den handler også om, hvordan dem man er allermest vred på pludselig viser sig at være uundværlige. Bogen tegner et nuanceret og tankevækkende billede af konstellationerne i den moderne sammenbragte familie.

Ud og vende indgår i serien Frit for fantasi.

ISBN: 
9788779964921
Antal sider: 
124
Årstal: 
2012
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
UDSKOLING
STX
HF
HHX
HTX
Vægt: 
0.18
Anmeldelser: 

"Ud og vende” leverer et portræt af en ung generation, der på lang afstand ligner møgforkælede superegoister, der trænger til nærkontakt med værdier som ansvarlighed og taknemmelighed. Tættere på slås de med en dåbsgave af usikkerhed, der bunder i at blive dyrket - når det passer ind i forældrenes tætpakkede kalender - i stedet for bare at være med altid og hele tiden.
... Merete Pryds Helles sprog er lige til at gå til, emnet er vedkommende for alle, og “Ud og vende” er derfor et oplagt valg til værklæsningen i de store klasser.”  
(Mette Bechmann Westergaard Folkeskolen.dk)