Undergange. Apokalypser i litteratur og medier

Undergange. Apokalypser i litteratur og medier

Af Sune Weile og Mia Bang Nedergaard
ISBN: 
9788772111285
Målgruppe: 
Ungdomsuddannelserne

NYHED! Indgik i forårets bogpakke 2021

Undergange rummer ud over tekstudvalget en grundig introduktion til apokalypsen som genre, arbejdsopgaver til hver tekst og oplæg til skriftlige opgaver på både stx, hf, hhx, htx og eux.

Levering 1-3 dage
Kr. 199,00
Medlemspris: Kr. 149,25 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Anmeldelser

Undergange handler om apokalypsen som genre, der udforskes gennem et bredt udvalg af litteratur og medier. Bogen kan bruges direkte som et forløb på ungdomsuddannelserne og rummer ud over tekstudvalget en grundig introduktion til emnet, arbejdsopgaver til hver tekst og oplæg til skriftlige opgaver på både stx, hf, hhx, htx og eux.

I Undergange møder eleverne både religiøse tekster, som Johannes’ Åbenbaring og Vølvens spådom, og tekster af forfattere som Tom Kristensen, Michael Strunge, Inger Christensen, Merete Pryds Helle, Yahya Hassan, Rakel Haslund-Gjerrild, Olga Ravn og Caspar Eric.

Se uddrag fra bogen.

ISBN: 
9788772111285
Antal sider: 
176
Årstal: 
2021
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
STX
HF
HHX
HTX
EUD
Vægt: 
0.41
Anmeldelser: 


Vellykket undervisningsantologi til danskfaget
[…] Der er tale om en på alle måder gennemarbejdet lærebog, lige fra valget af kapitlernes emner til sammensætningen af tekster i de enkelte kapitler. 

[…] Det er et omfattende arbejde at planlægge et undervisningsforløb til en danskklasse, og med Weile og Nedergaards antologi har dansklæreren en gennemarbejdet lærebog med såvel refleksionsspørgsmål i kapitlernes generelle indledninger som fokuserede arbejdsspørgsmål til teksterne, ligesom der i hvert kapitel er forslag til flere værker, der beskæftiger sig
med emnet. Også læreplanens krav om, at eleverne skal arbejde produktivt med medieudtryk i sociale sammenhænge (f.eks. podcast og blog), er tænkt ind i opgavematerialet, og bagest i bogen findes stilesæt til STX, HF, HTX, HHX og EUX.

[…]  …en velredigeret og -kurateret udgivelse, som givetvis vil finde stor udbredelse på gymnasieskolerne.”

(Sprog & Samfund 2021 nr. 2. Af Anne-Marie R. Melvang)