• Forfatter: Ulla Lundegaard Hinrichsen, Redigeret af Katja Gottlieb
  • Klassetrin: 4. klasse, 5. klasse, 6. klasse

Klub Solskov, af Mette Vedsø, var i 2021 nomineret til Orlaprisen i kategorien: Bogen, der gjorde mig klog. Og det kan vi godt forstå. Den tager nemlig fat på det, som rigtig mange børn kan genkende; at være bange for og usikker på at holde fast i egne meninger, når dem omkring én måske synes sejere og stærkere.

Opgaverne i dette forløb er lavet, afprøvet og udvalgt af 4.b og mig, de 22 elevers dansklærer. Her følger nogle af vores yndlingsopgaver. Flere af dem tager udgangspunkt i den måde, vi plejer at løse konflikter på i klassen: Vi snakker om, hvad der er sket, tegner vejen dertil, og kigger på, hvornår man kunne have taget en sidevej. Oscar er på vej ud ad en vej, der betyder, at U12 holdet skal styres af en manipulerende og dominerende far, med mobning som middel og mistrivsel som hverdag, men Oscar tager en sidevej, han drejer af, inden han kommer for langt ud ad en gal vej. Men undervejs er det selvfølgelig lige ved at gå galt. Vi har set på mulige sideveje med vores danskfaglige briller. Vi kan godt lide opgaver med høj elevaktivitet og mulighed for at løse dem på forskellige niveauer. Forhåbentlig oplever I, at opgaverne giver plads til det. Vi håber, I har lyst til at bruge nogle af dem i jeres undervisning.

Bogen Klub Solskov henvender sig til 4.-6. klasse. Forløbets idéer kan med lærerens justeringer bruge til disse klassetrin.

Se uddrag fra bogen Klub Solskov i vores shop.

Læs mere

Beskrivelse

Information

  • Emner: Læsning, Skriftlighed, Litteratur
  • Forfatter: Ulla Lundegaard Hinrichsen, Redigeret af Katja Gottlieb