Det sker hos andre

 

INVITATION TIL KONFERENCE OM EJ BLOT TIL LYST
16. maj 2018 kl. 13-17 på Aarhus Teater Store Scene
I snart 3 år har Aarhus Teater Læring undersøgt, hvad scenekunst og teateræstetiske læreprocesser kan bidrage med i folkeskolens danskundervisning. Det har de gjort i tæt samarbejde med 6 folkeskoler i Aarhus Kommune og Odder Kommune, Aarhus Universitet og Læreruddannelsen i Aarhus. 
Læs mere om konferencen, og tilmeld dig på aarhusteater.dk 
Til: Grundskolen, læreruddannelsen, ungdomsuddannelser


Blinde Vinkler - særudstilling med billeder og videoværker om Dansk Vestindien
I 100-året for salget af Dansk Vestindien inviterer Det Kgl. Bibliotek elever fra grundskolens ældste klasser og ungdomsuddannelserne ind til en dialog om koloniens historie, hvordan denne historie er blevet fortalt og hvordan vi i dag forholder os til den.
I udstillingen Blinde vinkler. Billeder fra kolonien Dansk Vestindien fokuseres der på det visuelle materiale, som findes i biblioteket: landkort, postkort, fotografier, aviser m.m. De mange afbildninger kan måske synes at give et direkte vindue til Danmarks koloniale fortid, men ingen afbildning er neutral, og for det meste er billederne skabt af og for magthaverne. Det historiske materiale udstilles sammen med nutidige videoværker, der giver et kunstnerisk indspark i debatten om Danmarks kolonitid. Udstillingen belyser en dyster side af dansk historie og spørger, hvad billederne fra øerne egentlig viser – og hvad man ikke kan se.
Periode: Fra den 21. august 2017 – 27. januar 2018
Læs mere her på kb.dk


Blixen Un-plugged
Karen Blixen beskrev sig selv som en ”Storyteller”. Dette er inspirationen til forestillingen Blixen Un-plugged: et nyskabende fortælleteater – et forsøg på at genfinde det talte ords evne til at stimulere publikum. Uden brug af stor scenografi og overdådige kostumer udfordrer Karen-Lise Mynsters iscenesættelse, sammen med skuespillerne, den traditionelle fortælletradition, bringer nyt liv og en uventet dybde ind i Blixens forfatterskab. Læs mere på lixenunplugged.dk
Tid og sted: book selv tid og sted