Forfatterbesøg

Møde med læserne
Mange af vores forfattere vil gerne møde læserne. De vil både gerne folde bøgernes universer ud og have respons fra eleverne.

Herunder finder du en oversigt over en række forfattere af ungdomsromaner i Dansklærerforeningens serie Frit for fantasi, som tilbyder skolebesøg.


Oversigt over forfatterbesøg:

Foredragsholder/forfatter: Jesper Wung-Sung

Tilknyttet bog/materiale: En-to-tre-NU! og Ægte brøker

Indhold:  Hvordan arbejder og tænker en forfatter? Hvad er specielt ved at skrive til unge? Disse og andre spørgsmål er der mulighed for at få besvaret i mødet med Jesper Wung-Sung. Der vil blive læst højt fra En-to-tre-NU! og fra Ægte brøker, som er en roman om at være ung og utilpasset. Og om at leve med en fascination af døden der i virkeligheden er en dødelig fascination af livet.

Baggrund: Jesper Wung-Sung debuterede i 1998 med novellesamlingen To ryk og en aflevering. Der er mulighed for at planlægge og skræddersy indholdet sammen med forfatteren.

Kontakt: Aftale med forfatteren sker direkte ved henvendelse til Jesper Wung-Sung på tlf. 2991 2336 eller jesper@wung-sung.com.


Foredragsholder/forfatter:  Sara Skaarup

Tilknyttet bog/materiale: Sort sommer

Indhold: Hvordan arbejder og tænker en forfatter? Hvad er specielt ved at skrive til unge? Disse og andre spørgsmål er der mulighed for at få besvaret i mødet med Sara Skaarup. Der vil blive læst højt fra romanen Sort sommer, der er en psykologisk gyser der handler om de oversete eller besværlige unge som samfundet måske i virkeligheden har opgivet.

Baggrund: Sort sommer er Sara Skaarups debut som romanforfatter. Der er mulighed for at planlægge og skræddersy indholdet sammen med forfatteren.

Kontakt: Aftale med forfatteren sker direkte ved henvendelse til Sara Skaarup på tlf. 2532 6168 eller ss@redaktionen.dk.


Foredragsholder/forfatter: Kåre Bluitgen

Tilknyttet bog/materiale: Latteren i hjertet

Indhold: Hvordan arbejder og tænker en forfatter? Hvad er specielt ved at skrive om samfundsrelaterede emner? Disse og andre spørgsmål er der mulighed for at få besvaret i mødet med Kåre Bluitgen. Der vil blive læst højt fra romanen Latteren i hjertet, der i et levende og poetisk sprog fortæller om de medmenneskelige dilemmaer der kan opstå når man uden at ville det pludselig befinder sig midt i en krigszone.

Baggrund: Kåre Bluitgen debuterede i 1987 med romanen Ernesto. Der er mulighed for at planlægge og skræddersy indholdet sammen med forfatteren.

Kontakt: Aftale med forfatteren sker direkte ved henvendelse til Kåre Bluitgen på tlf. 3539 3415 eller bluitgen@adr.dk.


Foredragsholder/forfatter: Tomas Lagermand Lundme

Tilknyttet bog/materiale: Tomandshånd (udgået fra forlaget)

Indhold: Hvordan arbejder og tænker en forfatter? Hvad er specielt ved at skrive til unge? Disse og andre spørgsmål er der mulighed for at få besvaret i mødet med forfatteren bag romanen Tomandshånd, der er en gribende fortælling om en ung dreng der har sygdom, spændinger og svigt i bagagen, og som er kommet i klemme i tilværelsen.

Baggrund: Tomas Lagermand Lundme er ud over at være roman- og børnebogsforfatter også kunstner, fotograf, dagbladsskribent, dramatiker og gøgler. Der er mulighed for at planlægge og skræddersy indholdet sammen med forfatteren.

Kontakt: Aftale med forfatteren sker direkte ved henvendelse til Tomas Lagermand Lundme på tlf. 3024 6663 eller tomaslagermand@hotmail.com.


Foredragsholder/forfatter: Hanne Kvist og/eller Martin Glaz Serup

Tilknyttet bog/materiale: Hvis.Du.Ser.Noget.Sig.Noget  (udgået fra forlaget)

Indhold: Hvordan arbejder og tænker en forfatter? Hvad er specielt ved at skrive til unge? Hvordan er det at arbejde sammen med en anden forfatter om en roman? Disse og andre spørgsmål er der mulighed for at besvaret i mødet med forfatterne bag science fiction-krimien Hvis.Du.Ser.Noget.Sig.Noget, der foregår i et på én gang fjernt og genkendeligt univers.
Der er mulighed for at planlægge og skræddersy indholdet sammen med forfatterne.

Kontakt: Aftale med forfatterne sker direkte ved henvendelse til Hanne Kvist på tlf. 2064 5076 eller lynkvist@mail.dk og Martin Glaz Serup tlf. 5091 2476 eller martinglazserup@gmail.com.