Kursus: Det syge samfund? Psykisk ustabilitet i litteraturen før og nu

Vi lever i et diagnosesamfund. Aldrig før har så mange fået konstateret social angst, depression eller stress. Diskussionen om, om det er individet eller samfundet, der er sygt, er aktuel som aldrig før. Vi afsøger, hvordan psykisk ustabilitet skildres af nogle af de forfattere, der i det seneste årti er uddannet på Forfatterskolen, og som på forskellig vis forholder sig til de krav, unge møder i konkurrencestaten.

Vi dykker også ned i den litteraturhistoriske fremstilling af psykisk ustabilitet, som den f.eks. kommer til udtryk i Skrams På st. Jørgen (1895). Vi undersøger, hvordan patienterne er blevet opfattet og behandlet. Og vi ser på kunstens evne til at vise galskabens væsen og til at hjælpe folk med ondt i livet.

På kurset møder I forskere og forfattere, der har beskæftiget sig med psykisk ustabilitet, heriblandt adjunkt Lasse Raaby Gammelgaard (AU), forfatter til Galskab i litteraturen, og lektor Camilla Schwartz (SDU), der har forsket i psykisk sygdom i ny, dansk litteratur.

Kurset giver en introduktion til, hvordan man kan arbejde tematisk og kreativt med emnet psykisk ustabilitet i danskfaglige og tværfaglige sammenhænge, hvor fag som psykologi, biologi, bioteknologi, historie, samfundsfag og engelsk indgår.


Tid og sted
Torsdag den 31. januar til fredag den 1. februar 2019 på Hotel Vejlefjord, Vejle.

Priser*
3.550,00 kr. for medlemmer af Dansklærerforeningen
3.850,00 kr. for ikke-medlemmer af Dansklærerforeningen

*Priserne er ekskl. moms. I prisen er inkluderet kursusmateriale efter aftale med copydan.

GÅ TIL TILMELDING

Tilmeldingsfrist
Senest torsdag den 15. november 2018

Målgruppe
Kurset henvender sig til undervisere fra alle skoleformer.

Kontakt
Julie Sejer Hansen, julie_sejer@yahoo.dk, tlf: 20950792, eller Ditte Eberth Timmermann, det@aarhustech.dk, tlf: 60777304.