Kursus: Medier, magt og sandhed – danskfaglige perspektiver

Kursets fokus er nyere medieformer, og dets sigte er at give bud på tilgange til arbejdet med bl.a. dokumentargenren og de sociale medier der er blevet opprioriteret med læreplanen. Kurset giver således redskaber til at øge elevernes kritiske refleksion i en medialiseret verden.

Magt handler om at have patent på sandheden, og sandheden har aldrig været mere til debat. Begreber som “det postfaktuelle samfund” og “fake news”  fylder den offentlige debat, men få ved hvad de dækker over. For hvad er fake, og hvad er fakta? Det er spørgsmål man må forholde sig til når man tilgår medier som fx Rokokoposten, Den korte avis og 24nyt. Tilsvarende gælder dokumentargenren der blomstrer som aldrig før, men giver den altid et sandfærdigt aftryk af verden, eller fakes og formes virkeligheden også her - og med hvilket formål? Endelig bruges de sociale medier som politisk kampplads. Politikere henvender sig direkte til vælgerne på de sociale medier mens de etablerede medier risikerer at blive sat ud på et sidespor.
Så hvad er sandt? Og hvor godt er vi egentlig klædt på til at navigere i et samfund hvor ingen tilsyneladende er forpligtede over for sandheden, men alle i stedet manipulerer med fakta for egen vindings skyld?

Tid og sted
Mandag den 11. og tirsdag den 12. december 2017, Comwell Korsør, Ørnumvej 6, 4220 Korsør.

Priser
For medlemmer af Dansklærerforeningen: kr. 3.550,-
For ikke-medlemmer: kr. 3.850,-
Priserne er ekskl. moms. I prisen er inkluderet kursusmateriale efter aftale med copydan.

SE PROGRAM


Tilmeldingsfrist
Tilmeldingsfristen for dette arrangement er overskredet.

Kontakt
Spørgsmål vedrørende indhold kan rettes til kontaktperson Camilla Aaquist: aaquist83@gmail.com