SkriveCup-konkurrencen 2019

Skrivecup er en konkurrence i kreativ skrivning, som forsøger at tænke elevernes skabende evner og sproglige nysgerrighed ind i litteraturdidaktikken - og den daglige undervisning. Ideen er at styrke og udfordre det kunstnerisk skabende element i danskundervisningen - med afsæt i den litterære kernefaglighed.

Konkurrencen arbejder i krydsfeltet mellem remediering, innovation, kreativitet og klassisk dannelse, da det handler om at gentænke et eksisterende stykke dansk litteratur i en ny og kreativ form.

Meningen er at opmuntre elevernes skriveglæde, sprogfornemmelse og litterære analysearbejde gennem en didaktisk tilgang, der benytter sig af elevernes nysgerrighed og lyst til at lege med sproget og med litteraturens mange former.

Årets enme er KÆRLIGHED
Årets emne i SkriveCup er dansk, nordisk eller international litteratur før år 2000, der på den ene eller anden måde tematiserer emnet kærlighed. Læs mere her på skrivecup.dk

Tilmelding til SkriveCup-konkurrencen 2019
Meld din skole til SkriveCup og angiv hvor mange klasser der er med. Eleverne kan deltage som enkeltperson eller som gruppe. 
Prisen for at deltage er kr. 1.000,00  pr. skole, som betales til Dansklærerforeningen. 
GÅ TIL TILMELDING 

Deadline for tilmelding til SkriveCup er 12. oktober 2018 

Se SkriveCups hjemmeside for flere informationer: www.skrivecup.dk

Kontaktperson: Katrine Haaning, Egå gymnasium, kh@egaa-gym.dk 


SE OGSÅ
Workshop: Skrivecup 2018/19 og kreativ skrivning

I dette inspirationskursus den 26. oktober 2018 præsenteres de didaktiske ideer bag den landsdækkende konkurrence i kreativ skrivning:SkriveCup. Kurset giver didaktiske input om kreativitet i de humanistiske og kreative fag og selvfølgelig masser af tips og undervisningsideer til at undervise i kreativ skrivning og litterær performance. 
Læs mere, og tilmeld dig kurset her på dansklf.dk