Dansknoter 2019

TEMAER OG UDGIVELSESDATOER FOR 2019:
Nr. 1: Det syge samfund 
– Udkom 17. marts 2019
Nr. 2: Musik – Udkom 16. juni 2019
Nr. 3: Skriftlighed – Udkom 15. september 2019
Nr. 4: Årsmøde-kursus – Udkom 8. december 2019


Dansknoter 4/2019: Virkelighedsopfattelser – Møder mellem menneske og teknologi
I årets sidste nummer af Dansknoter har vi samlet artikler af mange af de oplægsholdere der på Dansklærerforeningens årsmøde øste af deres arbejde med virkelighedsopfattelser og forholdet mellem menneske og teknologi, samt en enkelt som ikke var med. Sidstnævnte er Niels Dalgaard som lægger ud med en række eksempler på science fiction-litteratur om invasiv teknologi i menneskekroppen.
Læs Dansknoter 4/2019

 

Dansknoter 3/2019 – Skriftlighed på ny
Dette nummer af Dansknoter har intet mindre end 8 artikler der alle handler om at få eleverne til at skrive og veksle mellem mange forskellige skriveidentiteter. Fra stilladsarbejderen til digteren der skriver om øjenvipper.
Læs Dansknoter 3/2019

 

Dansknoter 2/2019 – Musik
Lyrik og musik, poesi og rap, performance og litteratur – ord og lyd i sammenhæng, ofte i liveoptrædener, vinder frem i disse år i mange forskellige konstellationer og er oplagte at inddrage i undervisningen. Men hvordan analyserer vi disse nye hybrider, hvilke ord og begreber bruger vi? Dette nummer af Dansknoter beskæftiger sig med lyd og litteratur og især det felt hvor de mødes og bliver til noget nyt.
Læs Dansknoter 2/2019

 

Dansknoter 1/2019 – Det syge samfund
I årets første nummer af Dansknoter bringer vi artikler om hvordan psykisk ustabilitet bl.a. som resultat af samfundets krav til enkeltindividet kommer til udtryk i litteraturen – litteraturhistorisk set, i nyere litteratur og i et nutidigt og samfundsmæssigt perspektiv.

NB! Den fulde sætning i artiklen ”Kreativ skrivning for psykisk sårbare” på side 23 skal være:
"Og så er der endelig den gruppeskabende effekt, hvor grupper med kreativ skrivning også i gymnasieskolen vil kunne tilbyde unge et struktureret rum for real life-refleksion og socialisering."
Læs Dansknoter 1/2019