Dansknoter 2020

TEMAER OG UDGIVELSESDATOER FOR DANSKNOTER 2020:

Nr. 1: Læsning – Udkom 16. marts
Nr. 2: Sport – Udkom 15. juni
Nr. 3: Vi lytter – Udkom 14. september
Nr. 4: Årsmøde – Udkom 7. decemberDansknoter 4/2020 – ENGAGÉR DIG!
Årets sidste nummer af Dansknoter beskæftiger sig med aktivisme og politisk engagement. Har du brug for inspiration til at undervise i politiske og aktivistiske tekster og på måder der lægger op til at elever – først og fremmest sprogligt – bliver aktivt handlende medborgere, så bringer bladet fem tema-artikler om netop det.
Læs Dansknoter 4/2020 
 


Dansknoter 3/2020 – Jeg lytter
Vi har valgt at dedikere et helt nummer af Dansknoter til fænomenet podcasts og hvordan vi kan tage det med ind i undervisningen. Vi har engageret en bred vifte af folk med erfaring med podcast-mediet og håber, at dette nummer giver inspiration og lyst til at bruge og producere podcasts i jeres undervisning.
Læs Dansknoter 3/2020 
 


Dansknoter 2/2020 – SPORT
I et år med aflysninger af store sportsbegivenheder kridter Dansknoter banen op og lader sommernummeret handle om sport. Sport og kropslige udfoldelser fylder ganske lidt i litteraturen og sikkert også i de fleste dansklæreres undervisningsbeskrivelser. Men sporten er overalt, vi dyrker den – aktivt eller fra sofaen – og i dette nummer vil man se at den altså er i litteraturen, i politikernes taler, i populære genrer som biografier og i vores hverdagssprog.
Læs Dansknoter 2/2020
 


Dansknoter 1/2020 – Læsning
Dette nummer af Dansknoter handler om læsning, og et gennemgående ønske i nummerets hele seks temaartikler er at bibringe kursister og elever lyst og støtte til at blive gode læsere via en tydelig og meningsfuld rammesætning.
Læs Dansknoter 1/2020