Dansknoter 2021

TEMAER OG UDGIVELSESDATOER FOR DANSKNOTER 2020:

Nr. 1: Det nære, det intime – Udkom 15. marts
Nr. 2: Kanon genlæst – Udkommer 14. juni
Nr. 3: Sprognormer – Udkommer 13. september
Nr. 4: Årsmøde – Udkommer 6. decemberDansknoter 3/2021 – Sprognormer
Temaet i dette nummer er "Sprognormer". Med meget forskelligartede artikler, digte og billeder håber vi at der vil være mange forskellige muligheder for at tage sprognormerne, sprogtræningen og den sproglige diversitet op i danskundervisningen.
Læs Dansknoter 3/2021

 


Dansknoter 2/2021 – Kanon genlæst
Når vi har kaldt nummeret for ”Kanon genlæst”, er det fordi vi både vil åbne for en pragmatisk tilgang til undervisningen i kanonforfatterne og for en kritisk diskussion af hvordan vi går til kanonforfatterne.
Læs Dansknoter 2/2021

 


Dansknoter 1/2021 – DET NÆRE, DET INTIME
Stoflighed og intimitetserfaringer præger kunsten og medierne i disse år. Tekster i alle medier beskriver hverdagsmærkede begivenheder som at få børn, flytte til og fra provinsen, vriste sig fri af en socialklasse, et køn eller en forælder, samtidig med at de ofte i et radikalt frisat formsprog sprænger de fleste realistiske rammer. Måske fordi disse tilstande nok er almindelige, men også er så vilde at de sprænger alle normer. Når vi læser teksterne, kan det intime og det nære i den nyeste litteratur ikke affærdiges som småskalatopik. Det er vilde, oprørske tider vi lever i, og dette nummer af Dansknoter bringer nogle af teksterne om dem.  
Læs Dansknoter 1/2021