Vurdering af skriftlige opgaver i dansk på HTX og teknisk EUX

Kurset giver dansklærere på HTX og teknisk EUX en forståelse af kravene til opgavetyperne kronik og B-del og analyse, vurdering og diskussion, erfaring med at votere opgavetyperne og ideer til at integrere arbejdet med dem i den daglige undervisning.

Med udgangspunkt i en forståelse af opgavekommissionens intentioner med opgavegenrerne og tekstmaterialet hertil voterer vi på kurset autentiske elevbesvarelser inden for opgavegenrerne analyse, vurdering og diskussion og kronik og B-del. Du får mulighed for at diskutere vurderingen af opgaver i grupper og i plenum og at se eksemplariske opgavebesvarelser. Endelig deler vi ideer til og eksempler på, hvordan man i undervisningen kan arbejde med de forskellige skrivehandlinger inden for opgavegenrerne.

Arbejdsform
Kurset veksler mellem faglige oplæg og votering og videndeling i grupper og i plenum.

Målgruppe
Dansklærere på HTX og teknisk EUX.

Undervisere
Stine Slot Grumsen, medlem af opgavekommissionen, lektor Skive College; Bjarne Ove Hansen, lektor Allikelund Gymnasium; Carsten Ullum, lektor Hansenberg Tekniske Gymnasium

Tid og sted
Torsdag den 15. april 2021 kl. 10.00-­15.30, Comwell Kolding, Skovbrynet 1, 6000 Kolding.

Priser*
900,00 kr. for medlemmer af Dansklærerforeningen / 1.200,00 kr. for ikke-medlemmer. Prisen er ekskl. moms inkl. forplejning.

Tilmeldingsfrist
Mandag den 8. marts 2021.

GÅ TIL TILMELDING.

SE PROGRAM.

Kontakt
Spørgsmål vedrørende kurset kan rettes til Carsten Ullum, cu@hansenberg.dk


På gensyn
Dansklærerforeningens sektion for HHX, HTX, EUX og EUD