Workshop for lærere: SkriveCup 2021/22 og kreativ skrivning

Formål
Lad dine elever lege med sproget, gendigte litterære klassikere og konkurrere med deres kreative performances. Samarbejd med dine kolleger om at gøre kreativ skrivning til en synlig dynamisk proces, der fejrer danskfaget.

Indhold
I dette inspirationskursus præsenteres de didaktiske ideer bag den landsdækkende konkurrence i kreativ skrivning: SkriveCup. Kurset giver didaktiske input om kreativitet i de humanistiske og kreative fag og selvfølgelig masser af tips og undervisningsideer til at undervise i kreativ skrivning og litterær performance. Læs mere om konkurrencen på www.skrivecup.dk 

Arbejdsform
I kursets workshop-del udsættes lærerne selv for skriveøvelser, og der ideudvikles på, hvordan årets konkurrence-tema kan behandles gennem forskellige litteraturhistoriske og sproglige forløb. Endelig får deltagerne en færdig køreplan til, hvordan man kan arrangere lokale SkriveCup-inspirationsdage og skolefinaler.

Målgruppe
Dansklærere på hf, stx, hhx, htx, eux og eud, der påtænker at deltage i SkriveCup eller har brug for inspiration til arbejdet med kreativ skrivning.

Tid og sted
Fredag den 12. november 2021 kl.12.00-15.30, Egaa Gymnasium, Mejlbyvej 4, 8250 Egå. 

Pris
Kr. 550,00 (Prisen er inkl en sandwich og kaffe/thé)

GÅ TIL TILMELDING

Tilmeldingsfrist
Den 14. oktober 2021

Kontakt
Matilde Malmberg, lektor Paderup Gymnasium, Jens Mann Christiansen, lektor Favrskov Gymnasium.

Spørgsmål til SkriveCup og workshop kan også rettes til Nynke Genee: rgng@roskildegymnasium.dk 


SkriveCup-konkurrencen 2021/22
Læs mere om konkurrencen, og tilmelding.