Læsefidusen HÅNDBOG 0

Læsefidusen HÅNDBOG 0

Nyt dansksystem til 0.-2. klasse
Af Maj-Britt Westi, Bente Østergaard Pedersen, Dorrit Bang
ISBN: 
9788772111100
Målgruppe: 
0. klasse

Læsefidusens system understøtter kompetenceområdet Sprog Fælles Mål i børnehaveklassen. Sammen med Læsefidusen skal eleverne synge, lege, spille, lytte, tale, læse, skrive og udvikle deres viden om og erfaringer med sprog, både talesprog og skriftsprog.

Levering 1-3 dage
Kr. 599,00
Medlemspris: Kr. 449,25 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Anmeldelser

Ekstramateriale

Håndbogen består af en kort introduktion til de forskningsresultater, der danner grundlag for systemets teoriramme samt en grundig og praksisorienteret kapitel-for-kapitel-vejledning med forslag til sange, lege, aktiviteter og værkstedsarbejde, der understøtter variation og undervisningsdifferentiering. Håndbogen indeholder desuden 44 supplerende kopiark.

Læsefidusens system lægger op til undervisning i litteratursamtale, ordkendskab, sprogforståelse og genrekendskab og understøtter en balanceret undervisning i læsning og skrivning. Undervisningsdifferentiering og forældreinddragelse er vigtige elementer. Systemet præsenterer eleverne for en direkte og systematisk undervisning i bogstavernes former, navne og lyde. Det primære fokus er på bogstavernes standardlyde, men også de betingede lyde får opmærksomhed. Bogstaverne introduceres i seks lydfamilier, hvoraf vokalfamilien er den første. I forbindelse med gennemgang af konsonanterne møder eleverne små afkodningstekster med progression i ordmaterialet.

Systemet er bygget op omkring tre tilgange til arbejdet med sprog, læsestrategier og tekstforståelse:

LYT OG TAL – ordkendskab og sprogforståelse i børnelitterære tekster.

LÆS OG LÆS – bogstavkendskab, læsning af lydlette ord og hyppige ikke-lydrette småord i afkodningstekster, stavning af lydlette ord samt tegning af læseforståelse og skrivning af ord og små tekster.

LÆS OG SKRIV – begyndende genreforståelse af enkle fiktions- og faktatekster.

Læsefidusens system understøtter kompetenceområdet Sprog i Fælles Mål i børnehaveklassen og tager udgangspunkt i arbejdet med tydelige mål og evaluering.

Arbejdsbogen kan også købes som eBog til tavlen. ►ebog

Videoer med håndtegn
Til arbejdet med bogstavernes lyde, er der små film med børn, der viser håndtegn. Se under fanen "Webmaterialer" herover.                                                                                      

Se uddrag fra bogen.

Læsefidusen 0 består af:
MIN LÆSEBOG 0
MIN ARBEJDSBOG 0
MIN ARBEJDSBOG 0 (eBog)
HÅNDBOG 0
LÆSEFIDUSENS KODEKORT OG FIDUSER
LÆSEFIDUSEN (plysdyr)
LILLEFIDUSEN (plysdyr)
LÆSEFIDUSEN PLAKATSÆT 0

Se folderen Læsefidusen – Nyt dansksystem til indskolingen:


Print folderen (pdf).

ISBN: 
9788772111100
Antal sider: 
200
Årstal: 
2020
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
INDSKOLING
Vægt: 
0.85
Anmeldelser: 

”Materialet Læsefidusen O består af en læsebog, en arbejdsbog, en lærerhåndbog og 56 A4-kort til leg med lyde. […] hele materialet står tydeligvis på et solidt fagligt fundament. Der arbejdes ud fra en bottom-up-metode med lydprincip 1 som det primære og med skemateori og multisensoriske aktiviteter som differentieringsredskaber i baghovedet. […] grundigt, tydeligt og en gave til særligt den nye børnehaveklasselærer/indskolingslærer, der længes efter at blive taget ved hånden.”
(Læsepædagogen nr. 4/2020. Af Amalie Sif Thomsen)
Læs hele anmeldelsen.


Moderne "Læsefidus"
"[…] "Læsefidus"-systemet kendetegnes ved den legende tilgang til sproglig opmærksomhed, når det gælder samtaler, fortællinger, skrivning og læsning, sådan som det anbefales i Fælles Mål for børnehaveklassen.

[…] Læsebogen ser meget indbydende ud med tydelige bogstaver og flotte farvede illustrationer, der inviterer eleverne med ind i teksterne, så de ønsker at komme i gang med at læse i bogen. 

[…] Arbejdsbogen er velgennemtænkt og pædagogisk sammensat. Den ser overskuelig ud, og hjælpetegningerne er tydelige. Opgaverne i arbejdsbogen understøtter de seks kapitler i læsebogen.

[…] meget informerende og er en stor hjælp i arbejdet med sprog, læsestrategier og tekstforståelse."
(Folkeskolen.dk, 25. juni 2020. Af Pia Weise Pedersen)
Læs hele anmeldelsen på folkeskolen.dk

Læsefidusens håndtegn 
Læsefidusens håndtegn bygger på Markussens arbejde med håndfonemer. I Læsefidusens system kan du vælge at bruge håndtegn i forbindelse med arbejdet med bogstavernes lyde. Bogstaverne tilhører forskellige lydfamilier i forhold til, hvor lyden dannes. 


VOKALFAMILIEN:


Dirigenttegn til alle vokaler
 


FORTUNGEFAMILIEN:


Håndtegn til sHåndtegn til nHåndtegn til lHåndtegn til tHåndtegn til d


HALSFAMILIEN:


Håndtegn til hHåndtegn til r


LÆBEFAMILIEN:


Håndtegn til mHåndtegn til bHåndtegn til fHåndtegne til pHåndtegn til v


BAGTUNGEFAMILIEN:


Håndtegn til kHåndtegn til gHåndtegn til j