Mesterfortællinger

Mesterfortællinger

Blichers noveller som værklæsning
Af Mette Moltesen og Dorrit Færk Møller
ISBN: 
9788772111278
Målgruppe: 
stx
hf
hhx
htx
eux

NYHED! Indgik i forårets bogpakke 2020

Mesterfortællinger. Blichers noveller som værklæsning er en ny og didaktiseret tilgang til at læse og analysere St.St. Blichers tre store noveller ”Brudstykker af en landsbydegns dagbog”, ”Sildig opvågnen” og ”Præsten i Vejlby”. 

Tilbage til oversigten.

Levering 1-3 dage
Kr. 179,00
Medlemspris: Kr. 134,25 (gælder kun på ét eksemplar)
Alle priser er ekskl. moms

Beskrivelse

Yderligere info

Ekstramateriale

Mesterfortællinger. Blichers noveller som værklæsning er en ny og didaktiseret tilgang til at læse og analysere St. St. Blichers tre store noveller ”Brudstykker af en landsbydegns dagbog” (1824), ”Sildig opvågnen” (1828) og ”Præsten i Vejlby” (1829). 

Blichers evner til at skildre psykologisk komplekse mennesker, levende miljøer og eksistentielle problemstillinger gør novellerne til fængslende læsning den dag i dag. Derfor er Blicher oplagt som værklæsning på de gymnasiale uddannelser, men han er også vanskelig for en moderne læser. Det imødegår denne bog.

For det første er de tre noveller ført op til moderne retskrivning og rigt gloseret. For det andet har bogen en teoretisk gennemgang, der – med fokus på Blichers forfatterskab – viser, hvad der indgår i en litterær analyse. For det tredje er den didaktisk rettet mod værklæsning i form af arbejdsspørgsmål, kreative øvelser og forslag til videre arbejde med henholdsvis det sproglige, det mediemæssige og det litterære perspektiv. 

Bogen ledsages af forløbs- og modulplaner til tre undervisningsforløb: ”Brudstykker af en landsbydegns dagbog” – et forløb om novellegenren og identitet, ”Sildig opvågnen” – et litteraturhistorisk forløb og ”Præsten i Vejlby” – et krimiforløb. Du kan finde forløbsplanerne på dansklf.dk/blicher

Bogen er rettet mod danskundervisningen på ungdomsuddannelserne, men er også givende for andre Blicher-interesserede læsere.

Se uddrag fra bogen.

ISBN: 
9788772111278
Antal sider: 
184
Årstal: 
2020
Forlag: 
Dansklærerforeningens Forlag
Uddannelse
STX
HF
HHX
HTX
Vægt: 
0.46

Mesterfortællinger. Blichers noveller som værklæsning ledsages af forløbs- og modulplaner til tre undervisningsforløb: ”Brudstykker af en landsbydegns dagbog” – et forløb om novellegenren og identitet, ”Sildig opvågnen” – et litteraturhistorisk forløb og ”Præsten i Vejlby” – et krimiforløb. 
►Du kan finde forløbsplanerne på 
dansklf.dk/blicher